Sport
PENSJONIST: Kobe Bryant har spilt basketball i den amerikanske toppserien NBA i 20 år. Nå pensjonerer han seg.

Bryant spiller sin siste kamp

Kobe Bryant har spilt basketball i den amerikanske toppserien NBA i 20 år. Nå pensjonerer han seg.

Han begynte å spille som proff allerede da han var 17 år. Onsdag spiller han sin siste kamp for laget Los Angeles Lakers.

– Jeg er spent og gleder meg. Jeg ser fram til å snøre skoene en siste gang, sa Bryant mandag.

I løpet av den 20 år lange karrieren har Bryant vunnet fem NBA-titler, to OL-gull og scoret mer enn 33.000 poeng. Det er bare to andre som har scoret flere poeng enn han. I 2014 ble Bryant kåret til den mest verdifulle spilleren i NBA.

Lakers skal spille mot Utah Jazz onsdag. Kampen er ikke viktig, men det er vanskelig å få tak i billetter. Ingen vil gå glipp av helten Bryants «grand finale».

Kobe Bryant er en populær mann. Enda mer populær var han for rundt ti år siden. Da scoret han 35,4 poeng i nesten hver kamp. Og i en av kampene scoret han hele 81 poeng. Bare en annen spiller har scoret flere poeng i løpet av en kamp.

Bryant har vært et viktig forbilde for mange av de unge basketspillerne i NBA.

– Jeg studerte ham. Jeg ville være som ham. Han var vår Michael Jordan, sier Kevin Durant. Han er ti år yngre enn Bryant.

De to møttes mandag på banen da Oklahoma City Thunder spilte mot Lakers. Durant nektet å ta det rolig mot den snart pensjonerte helten.

– Jeg husker da Michael Jordan skulle slutte. Kobe ga ham mye motstand. Det var alt jeg tenkte på. Jeg prøvde å knuse ham hver gang jeg fikk sjansen. Og hver gang jeg fikk ballen, sa han «kom igjen, få se hva du klarer». Det viser hvilken type spiller og konkurransemann han er. Jeg ville bare spille mot ham en siste gang, sa Durant etter kampen.

Oklahoma City Thunder vant kampen 112-79. Durant scoret totalt 30 poeng. Bryant scoret 13 poeng. (©NTB)

Mer fra Sport

På forsiden nå