Sport

Vil bare feste på fotballbanen

Haitam Aleesami dropper fest og moro. Alt for ham handler om fotballen.

Haitam Aleesami er i ferd med å oppfylle sin store drøm: å spille i en av de store fotballigaene. Han ble først kjent da han flyttet til Sverige. Nå spiller Oslo-gutten for fotball-laget IFK Göteborg. 24-åringen spiller også på det norske landslaget.

– Jeg kom til Sverige og fikk en kjempemulighet til å lykkes. Jeg har kun fokusert på hva jeg kan gjøre noe med. Jeg har stilt godt forberedt til hver eneste trening, sier Aleesami.

For ham er det viktig å få nok søvn og spise riktig.

- Det gjør at kroppen tåler å få juling på trening og i kamper. Den oppskriften har funket bra. Jeg har droppet fester og sånn. Det har vært et liv som bare handler om fotball og å ta vare på kroppen, sier venstrebacken.

Til nå har han spilt seks landskamper med A-landslaget. Den sjette var mot Island onsdag.

– Jeg har selvsagt et sosialt liv ved siden av fotballen. Men det handler om å gå ut og ta en kaffe, være med lagkamerater og bli kjent med folk utenfor banen. Det har vært en suksess i IFK. Vi er en fin gjeng som henger sammen, også på fritiden. Alt har bare rullet riktig vei, sier Aleesami.

Han var ikke med i landskampen mot Portugal. Da var han opptatt med kamp for JFK. Det endte med en backkrise for landslaget.

– Heldigvis var det bare en treningskamp. Hadde det vært kvalifisering, hadde jeg jo spilt. Det er absolutt en veldig stor anerkjennelse å være savnet. Det er veldig kult å være en del av landslaget, sier 24-åringen.

Spillet på landslaget har ført til at flere er interessert i Aleesami.

– Jeg ville gjøre alt for å bli bedre da jeg kom på landslaget: utvikle meg og få maksimalt ut av det jeg kan. Jeg har hele tiden hatt en drøm om å komme meg ut i en av de fem store ligaene i Europa, sier han.

Overgangene i fotball kan skje når som helst.

– Jeg gjør det bra både på JFK og landslaget. Da blir man lagt merke til hele tiden. Jeg skal ikke lyve og si at det ikke er interesse. Det er umulig å svare på når det skjer, sier Aleesami.

Han nekter å la drømmene om å bli proff forstyrre den daglige jobben på banen.

– Det blir helt feil overfor lagkamerater, klubb og meg selv å tenke på noe som kan skje. Det er ting jeg personlig ikke direkte kan påvirke. Det jeg kan gjøre noe med, er å gjøre det bra på banen. Og bidra til tre poeng, sier Aleesami.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå