Sport
Bildet viser blomster, boksehansker og et bilde av bokseren Muhammed Ali. Han døde i helga.

Sørger over bokselegenden

I helga døde Muhammed Ali. Han blir husket for både boksekamper og sitt store hjerte.

Bokseren Muhammed Ali fra USA døde i helga. Han ble 74 år gammel. Han døde av sykdommen Parkinsons. Den angriper hjernen og gjør det vanskelig å styre musklene i kroppen. Ali slet med sykdommen i nesten 30 år, skriver avisa Daily Mail.

Det er 40 til 50 år siden Ali var aktiv som bokser. Likevel har verden aldri glemt ham. Han ble kjent i bokseringen. Han vant mye, men huskes best for sitt engasjement. Ali kjempet for de svartes rettigheter. Han kjempet for mer rettferdighet i samfunnet. Selv om han var bokser, likte han ikke vold. For eksempel nektet han å bli sendt til Vietnam for å krige på 1970-tallet.

Mange amerikanere er fortsatt stolte av Ali. I hjembyen hans Louisville har mange lagt ned blomster og tegninger. Nelson Mandela-stiftelsen i Sør-Afrika har også sendt en hilsen, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Nelson Mandela var ivrig tilhenger av boksing. Hans store boksehelt var Ali. Mandela beundret det Ali fikk til, står det i hilsenen.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå