Sport

Stresser ikke med kravet i OL

Ingvill Måkestad Bovim må løpe raskere dersom hun skal få dra til OL i august.

Ingvill Måkestad Bovim må løpe raskere enn 4.05,50 på 1500-meteren. Da er hun god nok til å være med i De olympiske leker (OL) i Rio.

Kravet i europa-mesterskapet (EM) er på 4.12,00. Det tok Bovim raskt og greit. Men sykdom har gjort det vanskeligere å oppfylle kravet i OL.

– Kravet i EM er ikke veldig tøft. Det er annerledes med OL-kravet. Der må vi løpe raskere, men det stresser meg ikke, sier Bovim til nyhetsbyrået NTB.

Hun tror det skal gå greit å komme i god nok form før OL.

– Det gjelder å finne riktig balanse slik at jeg ikke sliter meg helt ut. Da vil jeg ikke ha noen krefter igjen i august, når toppformen virkelig må være der, sier hun.

Det blir en tøff sesong for Bovim. Hun skal delta i to mesterskap med en måneds mellomrom. Hun synes OL er det viktigste. Derfor tenker hun på EM i Nederland som oppvarming til OL.

– EM og OL er viktige konkurranser for meg. Jeg håper å være med og kjempe i toppen i EM og fortsatt ha en god form til OL. Det er OL som er viktigst, mens EM blir et steg på veien dit, sier Bovim.

– Hvordan er programmet ditt etter Bislett?

– Jeg løper i Oslo torsdag. Så skal jeg til Stockholm neste torsdag for å løpe 1.500 meter. Etterpå blir det nytt løp på Bislett 24.juni og i Sollentuna 28. juni. Deretter er det EM. Vinner jeg EM-gull, må jeg vel ha lagt inn en god søknad om OL.-billett, sier Bovim.

Siste utgave

På forsiden nå