Sport

Stuper etter verdensrekord

Lørdag er det VM i dødsing i Frognerbadet i Oslo. Vinneren er den som såvidt klarer å unngå mageplask.

Sommeren i 1972 startet en ny tradisjon i Norge. Erling Bruno Hovden var gitarist i bandet Raga Rockers. Han fant opp en ny konkurranse i Frognerbadet. Det kalles for dødsing, skriver avisen VG.

Folk stuper fra ti meters høyde ned i bassenget. De må legge seg flate i luften som de klarer. Slik skal de suse nedover mot vannet. I mellomtiden kan en gjøre saltoer og leke seg i luften. Det synes publikum er ekstra gøy. Rett før stuperen når vannet, skal han eller hun krympe seg sammen som en reke. Målet er å være så nær vannet som mulig når du gjør dette.

Mange ganger går det ikke så bra. Flere rekker ikke å krympe seg sammen. Da ender de med et plask på magen. Det kan gjøre vondt, skriver avisen Dagbladet.

De siste tre årene har samme mann blitt kåret som verdensmester i dødsing. I fjor vant Filip Julius Devor mot 32 deltakere. De var mellom 16 og 55 år gamle.

– Jeg er jo livredd når jeg står der. Men det er jo også det som gjør meg skikkelig god, sa han til VG.

Lørdag er holdes årets verdens-mesterskap i dødsing. Det blir spennende å se om Devor beholder tittelen. Da blir det fjerde år på rad.

Siste utgave

På forsiden nå