Sport
Bildet viser alpinisten Aksel Lund Svindal. Han har fortsatt alvorlige skader i kneet sitt. Han skal prøve unike behandlinger for å bli frisk igjen.

Kjemper for comeback

Alpinisten Aksel Lund Svindal har alvorlige skader i kneet. Han håper unik behandling vil få ham til å kunne konkurrere igjen.

I januar skadet Aksel Lund Svindal seg kraftig. Det skjedde under en konkurranse i Kitzbühel i Østerrike. Fortsatt er skaden i kneet veldig alvorlig. Han har skadet korsbåndet og brusken. I tillegg har menisken i kneet løsnet. I helgen var han på ski for første gang siden ulykken. Svindal vet ikke om han kan konkurrere igjen, skriver kanalen NRK. Men han vil ikke gi seg ennå. Derfor skal han prøve ut en unik behandling. Et alternativ er avansert stamcelle-behandling.

– Veldig kort fortalt, så borrer man mange hull i beinet. Så blør du ut stamceller som kan bli til brusk, sier Svindal til NRK.

Stamcellene trenger tid på seg til å bli til brusk. Derfor må Svindal ta det mer med ro i treningen. Han kan ikke løpe like mye som før.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå