Sport

Tør nesten ikke å smøre sønnen

Skiløper Marit Bjørgen er blitt skremt av sakene om doping. Hun tør nesten ikke å smøre sønnen med salve.

Therese Johaug ble tatt for doping. Hun fikk i seg et ulovlig stoff.

Johaug fikk i seg stoffet da hun brukte en salve på leppa. Saken har skremt skiløper Marit Bjørgen.

Det er nesten så ille at sønnen Marius merker det. Han er ti måneder gammel nå.

– Jeg tør nesten ikke smøre rumpa til Marius med krem en gang. Jeg kjente virkelig på det da Therese fortalte historien sin. Du blir redd. Det må jeg innrømme, sier hun.

Therese Johaug fikk salven fra lege Fredrik Bendiksen. Johaug fortalte selv historien til de andre på landslaget. Jentene har lovet å støtte Johaug så mye de klarer.

Bjørgen har holdt på med langrenn i 20 år. Hun stoler fortsatt på legene. Men alle mennesker kan gjøre feil.

– Dette kunne fort ha skjedd noen av oss andre. Det er litt skremmende. Derfor lurer jeg jo på om det er verdt det, sier Bjørgen.

Marit Bjørgen har vunnet det meste. Hun er nesten som en mor for de unge jentene på landslaget. Nå er hun litt sjokkert over det som har skjedd i ski-forbundet den siste tiden.

Skiløper Martin Johnsrud Syndby ble tatt i doping. Han hadde brukt for mye medisin mot astma.

Flere andre skiløpere fikk også tilbud om medisin. Selv om de ikke hadde astma.

– Det er jo to forskjellige saker. Saken om astma og det som har skjedd med Therese Johaug. Jeg må innrømme at det har vært tøft i høst. Vi har satt oss i en litt vanskelig situasjon. Det er det heller ingen tvil om, sier Bjørgen.

Hun synes det aller viktigste er å ta vare på de dette gjelder. Både Martin Johnsrud Sundby, Therese Johaug og lege Fredrik Bendiksen.

– Det verste er å se hvor ille Therese har det. Hun er en god venninne. Det gjør det selvsagt ekstra vanskelig og tungt, forteller Bjørgen.

Bjørgen er i Val Senales i Italia med landslaget i langrenn. Her er hun blitt testet for doping. Det er første gang siden mars. Bjørgen vil gjerne testes oftere.

– Ja, så ofte som mulig, sier hun.

Siste utgave

På forsiden nå