Sport

– Kunne ikke gjort noe annerledes

Skiløper Therese Johaug sjekket ikke esken kremen lå i. Men hun angrer ikke på at hun stolte på legen sin.

– Jeg kunne ikke gjort noe annerledes. Jeg gikk til legen min. Han kjøpte kremen og ga den til meg. Jeg spurte han om den stod på dopinglista. Han sa nei. Da stoler jeg på det. Han er en mann som har jobbet lenge i systemet, sier Therese Johaug til kanalen NRK.

Det er første gang hun har snakket med pressen på to uker. Forrige måtte hun fortelle at hun var blitt tatt i doping. Hun hadde brukt en krem på leppene. Men et stoff i kremen er ulovlig for idrettsutøvere. Derfor testet hun positivt for doping kort tid etterpå.

På pakken til kremen stod det advarsler. Utøvere har ikke lov til å bruke kremen. Dette så ikke Johaug.

– Jeg kan ikke huske noen advarsel på pakken. Jeg kikket ikke på pakken eller bruksansvisningen. Jeg gjorde heller ikke søk på Internett. Jeg stolte på legen min, sier hun til NRK.

Skiløperen har fått mye kritikk fra utlandet. Både medier og eksperter tviler på om hun snakker sant. Det synes Johaug er trist og rart.

– Det er veldig rart at folk ikke tror på det jeg har sagt. Jeg har vært åpen og ærlig og har fortalt hele historien, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Johaug gråter under intervjuet. Situasjonen er veldig trist. Hun er glad hun har god støtte fra kjæresten, familien og venner.

– Det er tøft. Men jeg skal komme meg gjennom dette, sier Johaug.

Mer fra Sport

På forsiden nå