Lover å gå bedre enn i VM

Ingen norske vant medalje på 50 kilometers-løpet i VM på ski. Lørdag lover de å gjøre det bedre.

Det gikk dårlig i verdens-mesterskapet (VM) i Lahti. Derfor har de norske langrenns-løperne ekstra lyst til å gjøre det bra lørdag. Da skal herrene gå fem-mila, 50 kilometer i sporene rundt Holmenkollen i Oslo.

Det sier Eirik Myhr Nossum. Han er en av trenerne til det norske herre-landslaget på ski.

– VM var ikke krise for oss. Det viktigste var å vinne herrestafetten. Og det gjorde vi. Men ingen norske tok medalje på fem-mila. Da får vi ekstra lyst til å vinne på hjemmebane.

I VM fikk bare fem norske konkurrere under fem-mila. Lørdag skal 15 norske løpere være med.

– Alle sammen har lyst til å gå kjempefort. De vil vise sitt beste til publikum, sier Nossum.

Fire av dem var også med i VM. Men Anders Gløersen dropper konkurransen. Han er best i skøyting. De 50 kilometerne på lørdag er i klassisk stil.

Noen av de norske skal gå i verdenscupen for første gang. Noen har vært med noen få ganger. Og noen har vært med lenge.

– Jeg tror vi skal være best på lørdag. Det har vi veldig lyst til, sier Nossum.

Han sier vi bør følge ekstra godt med på med én av de nye.

– Det blir spennende å se Espen Udjus Frorud. Han har vært god i Norge denne venteren. Og han gikk veldig godt på fem-mila i Holmenkollen i fjor.

Han sier at også Simen Hegstad Krüger kan være en av de beste på lørdag. Hegstad Krüger var med til VM i Lahti. Men han fikk ikke gå noen renn.

Kvinnene konkurrerer på 30 kilometer søndag. Ingvild Flugstad Østberg har vært nest best i verden denne vinteren. Men hun gikk ikke bra i VM, og fikk ingen medaljer. Søndag skal hun prøve å vise hva hun kan. De norske kvinnene vant alle medaljer og vant 4. plassen på 30 kilometer i VM. Marit Bjørgen vant gullet. Hun går også søndag.