Sport
Bildet viser Martin Johnsrud Sundby som jubler i mål i Holmenkollen. Bak ser vi mange mennesker i publikum.

10.000 flere på skifest

Mange dro til Holmenkollen i helga, for å se skiløpere og skihoppere.

Det var mange folk i Holmenkollen i helga. 10.000 flere tilskuere enn i fjor. Den årlige skifesten er populær. Mange samler seg langs løypene for å heie på skiløperne. Også mange betaler for å komme inn på arenaen.

Publikum fikk se femmil og tremil i langrenn, samt hopprenn og kombinert.

Søndag vant norske Marit Bjørgen tremila. Hun gikk fra resten av løperne allerede etter ti minutter.

– Det er alltid fantastisk å gå bra her. Jeg kunne slappe av og nyte skiløpingen. Formen er fortsatt der, sa Bjørgen til FIS-TV

Rundt 60.000 mennesker var i marka og så 50-kilometeren for menn. Det sier arrangøren. De solgte også 39.000 billetter i løpet av helgen. Det er 10.000 flere enn i fjor.

– Vi er utrolig stolte! Vi har samlet 120.000 mennesker til folkefest i Holmenkollen, sier Kristin Vestgren Sæterøy. Hun er daglig leder for Holmenkollen skifestival.

Det var flest folk lørdag. Da var det strålende sol i Oslo. Også da kunne nordmenn juble. Martin Johnsrud Sundby vant femmila. Han gikk sammen med finske Iivo Niskanen. De gikk langt foran resten av løperne.

– Jeg følte at jeg presset på hele veien. Niskanen var veldig sterk. Så ble det en kamp i slutten. Stemningen var helt fantastisk, sa Sundby til FIS-TV.

Det gikk ikke like bra for de norske hopperne. Fire nordmenn ble blant de ti beste. Maren Lundby tok den eneste medaljen. Hun kom på tredjeplass.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå