Sport
Bildet viser fotballspillerne Maria Thórisdóttir og Elise Thorsnes.

– Hun blir en av verdens beste forsvarere

Hun har blitt skadet mange ganger. Men hun har kommet tilbake hver gang. Hun kan bli verdens beste i forsvar.

Maria Thórisdóttir har vært mer skadd enn de fleste fotballspillere. Men 23-åringen har kjempet seg tilbake hver gang.

– Hun blir en av verdens beste forsvarere, sier Elise Thorsnes. Hun er spiss på laget Avaldsnes.

Maria kunne ikke spille fotball på over et år. Hun var skadet i foten. Legene tok feil når de sa hva som var galt. Derfor tok det enda lenger tid å bli frisk. Men hun blir en av verdens beste når hun blir helt frisk og kommer i form. Det tror Thorsnes.

Maria er datteren til Thórir Hergeirsson. Han trener det norske håndball-landslaget. Hun spiller fotball for laget Klepp.  Maria vil spille på landslaget i Europa-mesterskapet (EM) i Nederland i sommer. Det har gitt henne mer lyst til å trene seg i form.

– Det er godt å ha et mål å jobbe mot. Først hadde jeg De olympiske leker i Rio de Janeiro som et mål. Men da var jeg fremdeles skadd. Da tenkte jeg at jeg ville være med til EM til sommeren. Så nå må jeg bare jobbe videre og håpe at jeg får bli med, sier Maria til nyhetsbyrået NTB.

Nils Johan Semb er sjef for toppfotball i Norge. Han synes Maria er tøff.

– Det er vanskelig å tenke seg hvordan hun har hatt det. Hun har nok tenkt på å gi opp fotballen. Hun har vært skadd i nesten ett og et halvt år, sier Semb.

I 2012 ga hun faktisk opp. Hun hadde en skade i kneet. Men etter to år begynte hun igjen. Hun spilte for Norge i verdens-mesterskapet i 2015. Men så ble hun altså skadet igjen.

– Det er ikke lett å si hvorfor jeg klarte å komme tilbake enda en gang. Jeg er glad det gikk. Det var ikke sikkert.

– Var du nær ved å gi opp?

– Nei, jeg ville aldri gi opp, men det kunne fort blitt slik på grunn av skaden, sier Maria.

Lillestrøm har vunnet serien tre år på rad. Men i vinter har de mistet mange gode spillere. De fleste tror at lagene Lillestrøm, Avaldsnes eller Stabæk skal vinne i år.

– Jeg tror Avaldsnes kan vinne i år. Men det er veldig jevnt, mener Maria.

Hun tror Klepp kan gjøre det bedre enn mange tror.

– Jeg tror vi kan overraske litt i år. Det ser bra ut nå. Så håper jeg vi kan bli flinkere til å spille sammen. Kanskje vi ikke blir virkelig gode før neste sesong, sier hun.

Mer fra Sport

På forsiden nå