Sport
Bildet viser et rom med mange PC-er. Journalister bruker PC-ene. Niels Røine står og snakker. Han er kommunikasjons-sjef i NIF.

Brukte millioner på hotell og alkohol

Norges idrettsforbund viste fram regningene sine.

2,5 millioner kroner på hotellrom under De olympiske leker i Sotsji i 2014.

Minst 150.000 kroner på alkohol under ungdoms-OL i Norge i 2016.

350.000 kroner på konserter under ungdoms-OL.

168.000 kroner for to OL-fester hjemme hos Stortingets president Olemic Thommesen.

Dette er noe av som ble oppdaget av Aftenposten, VG og NRK.

Tirsdag fikk mediene se regningene til Norges Idrettsforbund (NIF). Mange har krevd at NIF er ærlige om pengebruken sin.

– Vi har ikke ønske om å skjule noe som helst, sier Niels Røine, ifølge nyhetsbyrået NTB. Han er kommunikasjons-sjef i NIF.

Styret til NIF vedtok å vise fram regninger i mai. Det gjelder regninger for vinter-OL i Sotsji i Russland i 2014 og ungdoms-OL i Norge i 2016.

Røine sier NIF kanskje burde brukt mindre på alkohol. Det har NIF selv diskutert i etterkant, sier han.

– Det er ikke snakk om at noen av disse selskapene var i nærheten av noe som kan kalles en fyllefest. Men alt med måte, spesielt når det gjelder alkohol og idrett. Og ungdoms-idrett spesielt, sier Røine til VG.

Han forsvarer også hotellprisene under OL i Sotsji. NIF betalte for 35 rom og en dyrere suite i 17 dager. I suiten bodde statsminister Erna Solberg tre dager. Kongeparet bodde også der fem dager.

– Det er det det kostet. Vi valgte å bo på Marriott hotell fordi det lå nær skikonkurransene, sier Røine til Aftenposten.

LES MER HER: Vil snakke med idrettssjefer

LES MER HER: Viser regningene sine likevel

Mer fra Sport

På forsiden nå