Sport

Nå må han skåre mål

Fotballspiller Nicklas Bendtner kom til Rosenborg for å skåre mål. Gjør han det i kveld, kan klubben få spille mot de beste lagene i Europa.

Onsdag kveld spiller Rosenborg (RBK) mot laget Celtic fra Skottland. Det skjer på Lerkendal i Trondheim. Lagene kjemper om en plass i mesterligaen Champions League. Der spiller de beste lagene i Europa mot hverandre.

For en uke siden klarte verken RBK eller Celtic å skåre mål mot hverandre. Da møttes de i Glasgow i Skottland.

Rosenborg kjøpte spilleren Nicklas Bendtner for at han skulle skåre mål. Han har ikke skåret like mange som håpet. Men trener Kåre Ingebrigtsen er svært fornøyd med det Bendtner gjør.

– Det viste han der borte. Han hadde ballen mye, og vi brukte ham mye. Motstanderen tar hensyn til ham. Da skaper vi sjanser, sier Ingebrigtsen til nyhetsbyrået NTB.

Treneren vil ikke gi Bendtner hele ansvaret for å skåre. Likevel sier Ingebrigtsen at det er det dansken skal gjøre. 
– Han har vært på denne arenaen før og vet hva som kreves. Det er klart at folk med hans erfaring blir viktige, sier Ingebrigtsen.

Bendtner er nemlig den eneste av dagens Rosenborg-spillerne som har spilt i Champions League før. Han skåret ni mål for det engelske laget Arsenal i turneringen. Det skjedde i årene 2007 til 2010.

– Vi skal bruke ham så ofte som mulig. Og vi skal bruke ham slik vi brukte ham i Glasgow, sier Ingebrigtsen.

Celtic er et av de beste lagene i Skottland. Det blir ingen lett kamp for Rosenborg onsdag kveld.
– Det er en stor jobb. Vi er nødt til å være effektive. Vi kan ikke skape så mange store målsjanser og ikke skåre på dem, sier treneren.

Siste utgave

På forsiden nå