Sport

Petter Northug drar til Syden for ikke å bli syk

Han har trent i høyden i 32 dager. Nå må Petter Northug reiste til Gran Canaria for å unngå problemer.

Petter Northug drar til Syden på lørdag. Langrenns-løperen vil unngå det som skjedde i fjor. Da ble han syk etter å ha trent i høyden.

Nå har han trent 32 dager i høyden.

– Jeg har aldri vært så lenge i strekk i høyden før, sa Northug før han reiste. Han snakker på sin egen hjemmeside tvsporten.no.

Nå er han ferdig med oppholdet. Lørdag forlager han Val Senales i Italia. Derfra drar han rett til de spanske øyene Gran Canaria utenfor Afrika.

– Petter reiser noen dager til varmere strøk. Han reiser sammen med en fysioterapeut. Han skal få noen hviledager med lett trening for å samle overskudd. Det er ikke snakk om noen vanlig chartertur, sier trener Stig Rune Kveen til NTB.

31 år gamle Northug ble syk forrige gang han trente i høyden i Italia. Det skjedde i juni. Da måtte han trekke seg fra et rulleskirenn.

Northug er ofte syk i november. Det skrev avisa VG allerede i 2012. I 2015 måtte han ha pause i to måneder på grunn av sykdom.

– Det ble for mye. For mye hardt, blandet med mye trening. Det var derfor kroppen sa stopp en periode, sa Northug til Adresseavisen i fjor.

I 2016 skjedde det igjen. Northug trente litt for hardt like etter et opphold i høyden.

– Det fikk han svi for. Vi prøver å unngå at det samme skal skje denne sesongen, sier Kveen.

Northug blir i Syden i en liten uke. Så reiser han hjem til Trøndelag. Der skal han være fram til 6. november. Da er det klart for renn i Bruksvallarna i Sverige. Her starter den svenske sesongen i langrenn helga 11. og 12. november.

– Vi ser for oss at Petter går lørdagsrennet der, sier Kveen.

Rennet er en 15 kilometer i fristil.

Mer fra Sport

På forsiden nå