Sport

Bjørgen var best

Marit Bjørgen var mye bedre enn de andre på 10 kilometer klassisk. Hun vant åpningen av sesongen på Beitostølen fredag.

Marit Bjørgen var i en klasse for seg. Hun vant langt foran de andre på 10 kilometer klassisk. Det var under åpningen av sesongen på Beitostølen i Oppland fredag.

Bjørgen var til slutt 29,4 sekunder foran Heidi Weng. Ingvild Flugstad Østberg tok tredjeplassen. Hun kom i mål 41 sekunder etter vinneren.

Det var Bjørgens 20. seier på Beitostølen.

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne. Jeg holdt roen fra start, men så ryggen til Heidi. Jeg jobbet meg opp dit. Jeg fikk høre at hun var nummer to og lot henne ligge der like foran meg. Det var godt å komme i gang, sa Bjørgen til kanalen NRK.

– Hun slet litt med teknikken i den siste bakken. Men hun har mye å gå på og tok dette pent, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Marit Bjørgen viste tidlig at hun var i form. Hun ledet med halvannet sekund før Ingvild Flugstad Østberg. Det var ved første mellomtid. Anna Svendsen på tredjeplass var 6,8 sekunder bak.

Weng åpent svært så forsiktig. Hun var hele 13,7 sekunder bak etter de første 2,2 kilometerne. Så fikk hun opp farten i forhold til de andre konkurrentene. Med unntak av Bjørgen.

Bjørgen hadde økt til 21,9 sekunder foran Østberg da de var halvveis. Avstanden til Weng var på 28,2 sekunder. Weng startet et halvt minutt foran Bjørgen, og de to avsluttet sammen.

– Hun er helt rå, men ikke uslåelig heller, sa treeren Østberg.

Siste utgave

På forsiden nå