Sport
Bildet viser langrennsløper Petter Northug. Han ble skuffet og sint fordi han ikke fikk bli med i åpningen av verdenscupen. Han gjorde narr av sjefene på landslaget på sosiale medier.

Northug gjorde narr - Skiforbundet reagerer

Petter Northug gjorde narr av sjefene på landslaget i sosiale medier. Nå skal Skiforbundet snakke om saken.

Petter Northug får ikke være med når verdenscupen i langrenn starter. Det ble klart mandag. Northug ble skuffet og sint. Så gjorde han narr av sjefene på landslaget i sosiale medier. Det reagerer Skiforbundet på. De skal snakke sammen og direkte med Northug om saken.

Verdencsupen i langrenn åpner i Ruka i Finland. Northug var sjuk sist helg. Han fikk ikke konkurrert på Beitostølen i Oppland. Der åpnet de norske løperne sesongen.

– Vi har så mange andre som er i god form. Da ble det rett og slett ikke plass til Petter, sier Vidar Løfshus. Han er sjef for landslaget i langrenn.

Skistjernen er nå frisk igjen. Han meldte at han var klar til å delta i verdenscupen.

Så fikk han beskjeden om at han ikke var tatt ut til å konkurrere. Mandag kveld la han ut et bilde på bildedelings-tjenesten Instagram. Bildet viste landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Tor Arne Hetland. De hadde snakkebobler der det stod skrevet en samtale som Northug har funnet på. Slik gikk samtalen:

Løfshus: «Vi tar vel ikke med Northug til Ruka?»

Hetland: «Selvfølgelig ikke, vi må prioritere dem som garantert tar medaljer i OL-sesongen. Kjør inn Golberg, Krüger, Holund, Tønseth, Fossli og Brandsdal. Mesterskapsløpere med X-faktor».

Løfshus: «Og vi får ikke pes i mediene?»

Hetland: «Selvfølgelig ikke. Papa Esten O. i Dagbladet kommer til å støtte oss».

Flere har reagert på den oppdiktede samtalen mellom skilederne. De reagerer også på at Northug nevner flere løpere som får bli med til Ruka i stedet for ham.

Are Sørum Langås er Northugs manager. Han sier at det hele er humor.

– Dette er humor i kampens hete. Petter har selvfølgelig ingen negative tanker om sine lagkamerater, sier Langås til nyhetsbyrået NTB.

– Petter bruker mye humor og selvironi. Jeg tror de andre gutta på laget tar dette med et smil.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå