Sport

Tror begge fullfører Tour de Ski

Løpere dropper Tour de Ski. Heller ikke Ingvild Flugstad Østberg er sikker. Men trolig fortsetter både hun og Heidi Weng.

Onsdag fortsetter Tour de Ski. Da flytter konkurransen fra Sveits til Oberstdorf i Tyskland.Onsdag går løperne klassisk sprint. Dagen etter er det fri teknikk fellesstart for både kvinner og menn. Touren avsluttes i Italia søndag 7. januar.

Ingvild Flugstad Østberg leder i sammendraget for kvinnene. Hun leder foran Heidi Weng. Likevel vil ikke Østberg si om hun skal være med på hele Tour de Ski.

– Jeg tar vurderingen renn for renn. Jeg ser at det ikke er heldig at jeg og Heidi vurdrerer frem og tilbake om vi skal fortsette eller ikke, sier Østberg til kanalen NRK.

Det har kommet mye kritikk mot Tour de Ski. Årsaken er at løpere reiser hjem før Tour de Ski er slutt. Mens andre løpere ikke deltar i det hele tatt.

– Hvorfor skal vi bry oss om Tour de Ski når ikke løperne gjør det? Fortsetter det sånn, så er det bare å legge ned hele spetakkelet, skrev journalisten Tomas Petterson i den svenske avisa Expressen.

Han skrev dette etter at norske Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiste hjem 1. januar. Jacobsen ville heller gjøre det godt i norges-mesterskapet (NM) 11. januar. Hun trenger et godt NM for å bli kvalifisert til De olympiske leker (OL).

Andre skiløpere vil spare kreftene til OL i Sør-Korea 9. februar. Østberg forstår at folk synes det er rart når lederne reiser hjem.

– Jeg skjønner at de vil ha med oss som er i toppen. Men det kan skje mye her etter noen dager. Det er mulig at jeg kan ha et klarere svar etter én og to dager her i Oberstdorf, sier Østberg til nyhetsbyrået NTB.

Østberg reiser bare hjem hvis hun blir syk. Det sier landslagets trener Roar Hjelmeset til NRK.

– Det kan være sykdom, eller hvis de generelt ikke føler seg så bra. Men jeg tror begge to fullfører, sier han.

Det blir vått i Oberstdorf. Det skal regne mye, skriver nyhetsbyrået NTB. Dermed blir det en tøff dag, sier Martin Johnsrud Sundby. Nordmannen er nummer seks i sammendraget etter tre etapper.

– Vi møter en tøff klassisk-løype. Det er nok den tøffeste klassisk-løypa i verdenscupen på lang, lang tid. I tillegg er det meldt 50 millimeter med regn, og da blir skiene viktige, sier Sundby til NTB.

Siste utgave

På forsiden nå