Sport
Bildet viser Ole Einar Bjørndalen. Han får ikke delta i OL. Det er første gang siden 1992 at han ikke deltar i vinter-OL.

Bjørndalen får ikke bli med til OL

Skiskytter Ole Einar Bjørndalen får ikke prøve å vinne flere OL-medaljer. Han ble ikke valgt ut til vinter-OL i Sør-Korea.

Skiskytteren Ole Einar Bjørndalen ble ikke tatt ut til De olympiske leker (OL). Det ble kjent mandag. OL er i Pyeongchang i Sør-Korea.

Bjørndalen ble ikke meldt inn til OL av sitt eget forbund. Olympiatoppen har så vurdert om det var riktig. De valgte å ikke gjøre om på avgjørelsen til Norges Skiskytterforbund.

Bjørndalen har deltatt i alle vinter-OL siden 1992. Dette blir første OL siden da at han ikke starter.

– Det angår alle oss som er opptatt av vintersport. Bjørndalen ble ikke innstilt til uttak av idrettssjefen i skiskyting. Olympiatoppen har snakket grundig med ledelsen i skiskyting om uttaket, sier Tore Øvrebø i en pressemelding. Han er toppidretts-sjef.

– Resultatene Ole Einar Bjørndalen har oppnådd i verdenscupen, er ikke gode nok. Han har dessverre ikke klart kravene,  sier Øvrebø.

Han forklarer at andre løpere på laget har gjort det bedre.

– Disse løperne fortjener naturligvis muligheten til å delta i OL, sier han.

Bjørndalen stoppes dermed fra å delta i sitt sjette OL. Disse skiskytterne blir med på herrelaget i skiskyting: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bøe, Emil Hegle Svendsen, Lars Helge Birkeland, Erlend Ø. Bjøntegaard og Henrik L'Abbe Lund.

– Jeg synes det er synd at Bjørndalen ikke har klart kravene til OL.  Han er tidenes vinterolympier. Han vil for alltid ha en stor plass i norsk idrettshistorie, sier Øvrebø.

Ole Einar Bjørndalen har vunnet åtte gull i OL tilsammen. Det er også blitt fire sølv og én bronse i OL.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå