Norge er på vei mot rekord

Norge er beste nasjon hittil i De olympiske leker (OL). Det ble mange medaljer i helga.

Det ble en suveren helg i OL for Norge. Lørdag vant de norske langrenns-kvinnene gull i stafetten. Langrenns-herrene gjorde det samme søndag morgen. Simen Hegstad Krüger gikk en sterk etappe. Det gjorde at Johannes Høsflot Klæbo kunne rykke fra konkurrenten og gå med det norske flagget over målstreken.

Natt til søndag var finalen i slopestyle. Der imponerte Øystein Bråten. I sin første runde fikk han hele 95 poeng av dommerne. Ingen klarte å gjøre like gode hopp og triks som nordmannen. Drømmestarten holdt. Det ble gull til 22-åringen.

– Det var helt sykt. Jeg landet det første runet. Jeg pleier alltid å lande det siste, men i dag var det helt omvendt. Det holdt hele veien. Det var helt rått, sa Bråten etter konkurransen.

I skiskyting sikret Tiril Eckhoff en bronse lørdag. Emil Hegle Svendsen jublet for bronse søndag. Svendsen har slitt i OL i Sør-Korea.

– Det har bare ikke gått veien. Jeg har jobbet hardt, men likevel har jeg ikke vært i nærheten, sier Svendsen.

Bronse-medaljen ble dermed en opptur for Svendsen. Bronse ble det også til Robert Johansson i hopp. Det er Johanssons andre medalje i OL.

I alpint vant Norge også en medalje søndag. Henrik Kristoffersen kjørte en knallsterk andreomgang i storslalåm. Han sikret seg dermed sølvet.

Nå tror Kristoffersen på norsk rekord.

– Jeg har sagt jeg tror 12 på gull. Men nå får jeg si 14 da siden det vil være rekord. Det er ikke utopi i hele tatt, men det er langt igjen, sier Kristoffersen til kanalen NRK.

Norge har nå 26 medaljer. Se hele medaljeoversikten.

Den norske troppen klarte 26 medaljer også på Lillehammer i 1994 og i Sotsji i 2014.

Det er 43 øvelser igjen i OL. Det er ikke utenkelig at Norge kan vinne over 40 medaljer i OL. Mesterskapet avsluttes neste søndag.