Sport
Bildet viser Therese Johaug.

Endelig er Therese Johaug tilbake

Hun har sonet ferdig dommen. Torsdag er skiløperen klar for ny innsats.

Torsdag klokka 12 står ivrige journalister klar. Therese Johaug har kalt inn til treff med pressen. Hun er tilbake etter 18 måneder.

Johaug ble utestengt fra langrenn. Prøver viste at hun hadde stoffet clostebol i kroppen. Johaug sa hun hadde fått det i seg gjennom en leppesalve.

Ryktet sier at 29-åringen er bedre enn noensinne. Hun har trent godt underveis.

– Man vet aldri med form, men det vil overraske meg om hun ikke er på samme nivå – eller bedre, sier treneren Pål Gunnar Mikkelsplass til NTB.

Dommen hennes ble anket og endret underveis. Den gjaldt tilbake til oktober 2016. Derfor har ikke Johaug visst hele tiden hvor lenge hun ville være borte.

– Det kan absolutt ha hjulpet henne. Hun så først for seg å rekke VM i Falun og så OL Pyeongchang. Det gjorde at Therese hadde mål på veien tross alt, sier manager Jørn Ernst til NTB.

Til helga ser vi henne i skisporet igjen. Johaug deltar i Skarverennet mellom Finse og Utaoset. Men hun deltar som mosjonist.

– Hun følte ikke det var riktig å stille i eliteklassen tre dager etter at hun har vært utestengt hele året. Vi har pratet mye om det, og jeg støtter henne, sier treneren Mikkelsplass til NRK.

Først i november er Johaug tilbake i konkurranse. Det skjer når sesongen starter igjen i på Beitostølen i november.

Johaug har sagt at hun vil savne venninnen Marit Bjørgen. Hun sluttet nylig som langrennsløper.

– Det vil være rart på de første samlingene uten Marit. Hun har nesten alltid vært der mens Therese har vært der. Samtidig har de to et nært vennskap. De er bare en telefonsamtale unna, sier Mikkelsplass til NTB.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå