Sport
Bildet viser Petter Northug inne på pressekonferansen i Holmenkollen.

Northug er klar for kamp

Langrenns-løper Petter Northug er tilbake på landslaget. Han er klar for kamp i skisporet.

Petter Northug har vært i toppen som langrennsløper lenge. Nå kommer han tilbake til landslaget. Det er for første gang siden 2013. 32-åringen er klar for å konkurrere med yngre utøvere. Johannes Høsflot Klæbo er en av dem.

Northug vil satse både på sprint og lengre løp. Han er tatt ut i sprinttroppen. Arild Monsen leder denne. Northug mener han fortsatt har fart nok til å konkurrere i toppen sprint. Og det selv mot råsterke konkurrenter som Klæbo og russiske Aleksandr Bolsjunov.

– Jeg tror jeg kan være like god som før. I sprint er utviklingen brutal, i hvert fall slik Johannes og de nye russerne går. Men da vet jeg hva jeg har å jobbe med fram mot sesongen, sa Northug mandag. Han var med på en pressekonferanse i Oslo.

Northug sier han blir motivert av å skulle trene mot Klæbo. Men det blir ikke enkelt å vinne over ham i spurt.

– Jeg håper at jeg kan være med å utfordre på oppløpet. Johannes er så kjapp i sprint nå. Da er det vanskelig å være med helt inn til oppløpet. I tillegg er han kanskje verdens beste på et oppløp. Derfor er det mange som må jobbe hardt for å ha en sjanse til å vinne denne sesongen. Det gjelder meg også, sier Northug.

Men 32-åringen ønsker å gjøre enda mer.

– Jeg håper å hevde meg både på sprint og distanse. Jeg tror fortsatt at det er fullt mulig å gå både sprint og femmil denne sesongen, sa Northug.

Han forklarte at han må trene riktig og trene mye for å få til det.

– Men det viktigste er at jeg kjenner at kroppen har det giret som kreves, sier han.

Northug kommer til å følge opplegget på landslaget i sprint. Denne gangen skal han ikke holde på alene.

Neste år er det verdens-mesterskap (VM) i langrenn. Da sier Northug at han kan gå en første etappe. Tidligere har han alltid vært den som avslutter stafetten. Men Johannes Høstflot Klæbo er i storform. Han kan det bli vanskelig å konkurrere mot. Også om siste etappe.

Northug har slitt de siste sesongene. Han fikk heller ikke bli med til De olympiske leker i år. Sykdom gjorde at han ikke fikk vist at han var i form tidligere i sesongen.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå