Sport
Bildet viser jublende mexicanske fans under fotball-VM.

Status fotball-VM mandag

Alt går ikke som planlagt i verdens-mesterskapet i fotball. Det har både Tyskland, Brasil og Argentina merket.

Det ble en hard start for noen lag i verdens-mesterskapet (VM) i fotball. Det spilles i Russland.

Tyskland vant forrige VM. Laget spilte sin første kamp mot Mexico. Det ble en vekker. Tyskland tapte kampen 0-1, tross mange sjanser. Tyskerne har ikke tapt en åpningskamp i VM siden 1982. Da tapte tyskerne mot Algerie.

Søndag jaktet brasilianerne sin tiende seier i første kamp. Men Sveits spilte bra. Kampen endte 1-1. Brasil har ikke mistet poeng i starten av et VM siden 1978. Men Brasil har fortsatt ikke tapt en eneste kamp i starten av VM siden 1934.

Heller ikke Argentina klarte å vinne. De har den kjente spilleren Lionel Messi. Men det var ikke nok. Kampen mot Island endte 1-1. Det var første gang siden 1990 at argentinerne ikke vant VMs første kamp.

Ellers har VM-fansen kost seg med Spanias kamp mot Portugal. Kampen mellom disse lagene var fredag Den kampen endte 3-3. Spilleren Ronaldo fra Spania skåret tre av målene.

Danmark er fortsatt med i kampen. Laget vant 1-0 mot Peru i sin første VM-kamp. Torsdag spiller de ny kamp mot Australia. Hvis Danmark vinner den, og Frankrike tar poeng fra Peru, er Danmark videre i VM allerede.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå