Sport

Status fotball-VM tirsdag

Svenskene kunne juble for seier og England vant i siste liten. VM i fotball fortsetter.

Det var mange svensker som kunne feire mandag ettermiddag. Sverige vant 1-0 i sin første kamp i verdens-mesterskapet (VM). Svenskene spilte mot Sør-Korea.

Men de svenske fotballspillerne kan kanskje takke teknologien for seieren. Dommerne dømte ved hjelp av video i kampen. Flere spillere var kritisk underveis. Men så ble den svenske spilleren Viktor Claesson revet over ende. Da fikk dommeren en beskjed på øret. Dermed fikk Sverige straffe.

Andreas Granqvist skåret på straffesparket. Det sikret svensk seier.

– I dag er vi glade for at vi har det systemet og fikk den straffen, sa Granqvist etter kampen.

Mange var spente på hvordan det ville gå med England i VM. Laget møtte Tunisia i sin første kamp. England var på vei til uavgjort. Da kampen egentlig var ferdig, var stillingen 1-1. Så tok kaptein Harry Kane ansvar. Han stanget inn et mål. Dermed endte kampen 2-1 til England. Kane skåret begge målene.

England kunne samtidig juble for sin første seier i VM siden 2010.

– Dette er enormt. Jeg er så glad på guttas vegne. Vi spilte veldig bra. Spesielt i første omgang kunne vi ha skåret et par mål til. Dette er VM. Da holder du trykket oppe helt til siste sekund, sa Kane til kanalen BBC.

Tirsdag fortsetter kampene i VM. Da spiller Colombia mot Japan og Polen møter Senegal. Russland spiller sin andre kamp i VM. De møter Egypt.

Mer fra Sport

På forsiden nå