Sport
Bildet viser den danske spilleren Christian Eriksen uner kampen mot Frankrike.

Hard kamp om veien videre i VM

Lagene har kriget seg videre i VM i fotball. Men i noen av gruppene er det veldig usikkert hvem som spiller videre.

Onsdag og torsdag spilles de siste kampene i gruppespillet i verdens-mesterskapet (VM) i fotball. Åtte lag er allerede klare for videre spill. Det er Russland, Argentina, Portugal, Kroatia, Danmark, Uruguay, Frankrike og Spania.

Mexico spiller mot Sverige onsdag. Laget har flest poeng i gruppa. Sverige må vinne om de skal videre. Det må også Tyskland. De har like mange poeng som Sverige. Hvis begge lag vinner, gjelder andre regler for hvem som går videre.

Brasil trenger ett poeng for å gå videre. De spiller mot Serbia onsdag.

Brasils landslagssjef Tite ber nasjonen om ikke å legge alt ansvaret i VM på spilleren Neymar. Han trener seg opp etter skade. 26-åringen har fått kritikk for spillet sitt hittil i VM.

– Han er en talentfull spiller, men dette er over hans normale standard. Han er fortsatt i opptreningsfasen, sier Tite ifølge kanalen BBC.

Sveits spiller mot Costa Rica onsdag. Også Sveits klarer seg med ett poeng for å komme videre. Brasil og Sveits har ett poeng hver.

Tirsdag tok Islands eventyr slutt. De tapte kampen mot Kroatia 1-2. Da kommer de ikke videre.

– Vi kan se hverandre i øynene og si at vi gjorde alt vi kunne. Vi kan gå med hevet hode. Da bør man egentlig ikke være skuffet. Men samtidig var det så mange muligheter og sjanser til å vinne, så selvsagt er vi litt skuffet, sa Heimir Hallgrímsson etter kampen. Han er trener for Island.

Danmark er foreløpig eneste skandinaviske land som er videre i VM. De spiller åttenedelsfinale 1.juli. Motstander er Kroatia.

– Kroatia er et meget godt lag, med gode ferdigheter. Vi må være smarte, sier Åge Hareide ifølge nyhetsbyrået NTB. Han trener Danmark.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå