Jubler for sin første VM-finale

Spillerne fra Kroatia er sikre. De skal vinne over Frankrike i finalen i VM i fotball.

Det ble en jevn siste semifinale i verdens-mesterskapet (VM) i fotball. Det så lenge ut som om England hadde kontroll mot Kroatia. England ledet 1-0 til etter pausen. Kieran Trippier skåret målet.

England hadde også mange sjanser der det nesten ble mål. Men plutselig skåret Ivan Perisic fra Kroatia. Det var uavgjort 1-1 da kampen var ferdig til vanlig tid. Dermed ble det ekstraomganger for å kåre en vinner.

Mario Mandzukic skåret vinnermålet. Det skjedde 109. minutter ute i kampen. Kroatias spiller Perisic nikket en engelsk ball tilbake i feltet. Mandzukic løp inn bak en engelsk spiller og skåret. Da ledet Kroatia 2-1. England klarte ikke å skåre de siste fire minuttene.

Det er 52 år siden sist England var i en finale i VM. De trodde de skulle klare det denne gangen. Men slik ble det ikke.

– Dette gjør forbannet vondt. Vi har jobbet så hardt, sa Harry Kane. Han er kaptein for England og skåret flest mål i VM. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Søndag spiller Frankrike og Kroatia mot hverandre i finalen. Frankrike vant mot Belgia tirsdag.

Kroatia-backen Sime Vrsaljko er sikker. De skal vinne over Frankrike.

– Vi kommer til å vinne dette VM, jeg tror vi kan klare det. Ja, det mener jeg, sa han etter kampen mot England.

England får skryt selv om de tapte semifinalen.

– Dere gjorde oss stolte, står det på forsiden av avisa Daily Star. Flere andre aviser skriver noe av det samme.

England spiller bronsefinale lørdag. Da møter de Belgia.