Sport

Frankrike feiret seieren

De franske spillerne jublet og takket. Frankrike vant mot Kroatia og vant fotball-VM 2018.

Det ble en finale med sjeldent mange mål. Frankrike og Kroatia spilte finale i verdens-mesterskapet (VM) i fotball. Finalen var søndag ettermiddag i Moskva i Russland.

Frankrike skåret det første målet. Kroatia skåret mål nummer to. Men så fikk Frankrike en straffe etter videodømming. Det ble skåring. Mange mente at straffen var feil.

– Jeg må gratulere mine spillere. Det var kanskje den beste kampen vi spilte i hele VM, sa treneren Zlatko Dalic. Han mente at straffen aldri burde vært dømt slik.

Kampen endte til slutt 4-2 til Frankrike.

– Vi kan ikke vente med å løfte pokalen og ta den med hjem til Frankrike. Det sa den franske spilleren Antoine Griezmann etter kampen.

Seieren ble også feiret i Frankrike. Paris var full av jublende og syngende franskmenn. De kom til fots, på motorsykkel og i bil. De fylte gater og parker i Paris. Ved foten av Eiffeltårnet sto det 90.000 hoiende og skrikende fotballfrelste. Der var det også et hav av vaiende flagg.

På hovedgaten Champs-Élysées klatret folk opp på busstak og leskur. I Latinerkvarteret ble det små tog med folk som gikk fra bar til bar. Den franske nasjonalsangen ljomet mellom leiegårdene. Ølspruten sto fra dansende og hoppende fans. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

President Emmanuel Macron så kampen i Moskva.

– Jeg er veldig, veldig stolt, og det skal jeg fortelle dem, utbrøt Macron. Han roste også det kroatiske laget. Han mente de spilte praktfull fotball.

Siste utgave

På forsiden nå