Alle Ingebrigtsen-brødrene til finale

Filip Ingebrigtsen falt under kvalifiseringen på 1500 meter. Likevel gikk han og begge brødrene hans videre til finalen i EM.

Filip Ingebrigtsen falt i bakken og fikk et kutt i leggen. Likevel reiste han seg og løp videre. Det skjedde under kvalifiseringen på 1500 meter i europa-mesterskapet (EM) i friidrett. Og ikke nok med det, han gikk videre til finalen. Også brødrene hans er gått videre til finalen.

Filip Ingebrigtsen hadde 600 meter igjen av kvalifiserings-løpet. Så falt han på grunn av en annen løper som falt foran ham. Men Ingebrigtsen holdt seg rolig. Han jobbet seg raskt opp til gruppa som lå i tet. I spurten løp han inn til tredjeplass. Han fikk dermed direkte plass i EM-finalen med tiden 3.40,88.

– Litt flaks. Jeg kommer kjapt opp igjen, men jeg prøvde å ta det gradvis. Heldigvis var ikke de andre så smarte at de rykket. De gjør det lett for meg. Men det koster dette, sa Filip Ingebrigtsen til kanalen NRK.

25-åringen fikk et sår på leggen som blødde etter fallet. Han trodde selv at det måtte sys.

I tredje heat var lillebror Jakob Ingebrigtsen rolig. 17-åringen fikk et perfekt opplegg under løpet. Han gikk lett videre som andremann i heatet. Han kom i mål på tiden 3.40,81.

Storebror Henrik Ingebrigtsen var den første av brødrene som tok seg videre.

Det er første gang lillebror Jakob Ingebrigtsen deltar i senior-klassen i EM. Mens Henrik Ingebrigtsen ble europamester allerede i 2012.

Henrik Ingebrigtsen og norske Ferdinand Kvan Edman var i første kvalifiserings-heat onsdag. Ingebrigtsen tok seg videre som tredjemann i heatet. Det klarte han etter en sterk sluttspurt. 27-åringen løp på tiden 3.49,54.

Edman ble nummer sju i heatet. Han klarte ikke å ta seg videre til finale.

Fredag er det finale på mellom-distansen 1500 meter. Lørdag er det 5000 meter.

Her kan du lese mer om de norske deltakerne i EM i friidrett. Det foregår i Berlin i Tyskland.