Sport

Gull og sølv til brødrene Ingebrigtsen

17-åringen Jakob Ingebrigtsen vant gull. Broren Henrik løp inn til sølv på 5.000 meter i EM.

Brødrene Ingebrigtsen dro fra konkurrentene. Så løp de inn til hver sin medalje i sitt siste løp i europa-mesterskapet (EM) i friidrett. Jakob Ingebrigtsen kom først i mål. Dermed vant han gull. Henrik ble nummer to og vant sølvet.

Jakob er 17 år gammel. Det ble hans andre gull i EM. Han vant også gull på 1.500 meter fredag.

– Helt ærlig. Jeg er målløs. Dette er spinnvilt. Kjempestort, sa han ute på banen etter at han kom i mål.

Så snakket han med kanalen NRK.

– Jeg tror dette er en drøm som går opp for både meg og Henrik, sa Jakob.

Jakob er den yngste gullvinneren på herresiden i et friidretts-EM noen gang.

Fredag måtte Henrik nøye seg med 4. plassen på 1.500 meteren. Bror Filip måtte trekke seg etter den konkurransen. Han fikk en skade etter fall i semifinalen.

Henrik Ingebrigtsen var veldig fornøyd med sølvet på 5.000 meter.

– I dag overbeviste vi. Vi spurtet ikke bare ned de andre, men vi sprang dem i senk, sa Henrik.

Far og trener Gjert Ingebrigtsen var fornøyd med innsatsen til brødrene.

Henrik har nå vunnet medalje i fire EM etter hverandre. Før løpet lørdag hadde Henrik beste tid i Europa på distansen denne sesongen.