Sport

– Magnus Carlsen vil være skjerpet

For to år siden holdt han på å rote bort VM-tittelen. Men sjakkspiller Magnus Carlsen vil skjerpe seg mot Fabiano Caruana, tror ekspertene.

– Det kan ikke bli sterkere motstand, og det gir Magnus et ekstra kick. Han liker å spille mot de aller beste, sier Espen Agdestein til nyhetsbyrået NTB.

Han er manager for sjakkspiller Magnus Carlsen.

Agdestein er sikkert på at vi får se en alvorlig Carlsen fredag. Da møter han Fabiano Caruana fra USA. De møtes til kamp om tittelen som verdensmester.

Agdestein tror ikke Carlsen tar lett på oppgaven denne gangen. Det så han ut til å gjøre mot Sergej Karjakin fra Russland i 2016. Carlsen ble frustrert over forsvaret til Karjakin. Carlsen greide likevel å vinne etter omspill.

– Nå møter han en utfordrer som utvilsomt er den nest sterkeste i verden. Det synes alle å være enige om, sier Agdestein.

Carlsen sa senere at han burde ha presset mer mot Karjakin tidligere i mesterskapet.

– Han spilte godt forsvar. Jeg mistet også konsentrasjonen og manglet energi i viktige øyeblikk. Det er en skandale når du har forberedt deg lenge, sa han nylig til NRKs podkast «Sjakksnakk».

Agdestein tror Carlsen har en fordel. Han har erfaring fra tidligere VM. I 2013 og 2014 vant han mot indiske Vishy Anand.

– Det tror jeg er verdifullt. Han har kunnet fikse på småting. Det gjør at han forhåpentligvis er helt på topp nå. Jeg tror ikke det skal være noe problem med energien og konsentrasjonen denne gangen.

Sjakkspilleren Jon Ludvig Hammer er enig. Han tror møtet med Caruana blir annerledes enn oppgjøret med Karjakin.

– Her kommer begge to til å gå for seier i sine hvite partier. Det skaper en helt annerledes match, sier Hammer til NTB.

Han mener at Caruana er en angriper.

– Han vil sette Magnus under mye mer press. Når Magnus er under press, er han også mer skjerpet, sier Hammer.

Også Torstein Bae tror Carlsen vil være skjerpet. Bae er ekspert på sjakk for kanalen NRK.

– Carlsen vet at hvis han ikke yter sitt absolutt beste, kommer han til å tape. Da blir Caruana verdensmester, sier Bae.

VM i London i Storbritannia starter fredag. Mesterskapet spilles over tolv partier. Det kan også være ferdig i det øyeblikk én av spillerne har nådd 6,5 poeng.

Mer fra Sport

På forsiden nå