Sport
Bildet viser Magnus Carlsen under VM i sjakk i London i Storbritannia.

Magnus Carlsen sjokkerte alle

Nå blir det omspill i VM i sjakk.

Mange ble forbløffet mandag. Norske Magnus Carlsen ba om remis i verdens-mesterskapet (VM) i sjakk. Remis er uavgjort parti.

– Tidenes sjokk, sa sjakkspiller Simen Agdestein til VGTV.

– Ekstremt feigt, mente sjakkspiller Jon Ludvig Hammer. Han kommenterte spillet sammen med Agdestein.

– Jeg har ikke peiling på hvorfor han gjorde det, sier Tarjei J. Svensen til kanalen NRK. Han er grunnlegger av nettstedet mattogpatt.no.

Alle var enige om at Carlsen hadde overtaket i partiet. Han og Fabiano Caruana fra USA hadde spilt til remis 11 ganger. Nå mente mange at Carlsen endelig hadde sjansen til å vinne VM.

Carlsen sa selv at han ønsket å spille trygt. Han følte seg ikke så sikker på å vinne. Det forklarte han på pressekonferansen etter spillet.

VM avgjøres med 12 partier. Når spillerne står likt etter partiene, blir det omspill. Det starter onsdag ettermiddag. Da møtes Carlsen og Caruana først til hurtigsjakk. Dersom spillet ikke blir avgjort da, møtes de til lynsjakk. Da får spillerne enda mindre tid enn i hurtigsjakk.

Flere tror at Carlsen også spilte taktisk. Han tok gull i verdensmester i lynsjakk i fjor. Han er også regnet som verdens beste i hurtigsjakk, skriver NRK.

– Jeg føler jeg har veldig gode sjanser, men jeg vet ikke hva som skjer. Før dagens parti tenkte jeg at omspill ville vært et bra resultat, så jeg er fornøyd, sa Carlsen, ifølge avisa Dagbladet.

Omtrent det samme skjedde under forrige VM. Da vant Carlsen til slutt i omspillet mot Sergej Karjakin fra Russland.

Les om første gang Carlsen ble verdens beste sjakkspiller i 2009: Magnus Carlsen er best i verden

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå