Denne seieren tjente de godt på

To norske langrennsløpere vant Tour de Ski. Det tjente Johannes Høsflot Klæbo og Ingvild Flugstad Østberg godt på.

De kom aller først opp den avgjørende monsterbakken i Italia. Slik vant Johannes Høsflot Klæbo og Ingvild Flugstad Østberg ski-konkurransen Tour de Ski. I romjula har de gått raskest av alle til sammen. De var bedre enn mange andre stjerner på langrenn. Både i renn i Tyskland og i Italia.

Johannes Høstflot Klæbo er 22 år gammel. Han er den yngste som vinner Tour de Ski. Ingvild Flugstad Østberg har jaktet på seieren lenger. I fjor tapte hun for mye på rennene i Italia. Men søndag var formen knallgod. Hun vant Tour de Ski hele 2.42 minutter foran Natalja Neprjajeva fra Russland.

Østberg vant de fire siste etappene i konkurransen. Østberg ble slått av Neprjajeva med tre tidels sekund i tourens andre renn.

– Det beviser at hun er den komplette skiløperen. Jeg er veldig imponert. Løpet lørdag var det som imponerte desidert best i hele touren, sier landslagssjef Løfshus til nyhetsbyrået NTB.

Johannes Høsflot Klæbo ledet i monsterbakken søndag foran russiske Sergej Ustjugov hele veien. Men russeren tok innpå. Klæbo kom i mål 16,7 sekunder før Ustjugov.

– Jeg er sliten. Det var skikkelig tungt. Det var tøft og gå og høre at Ustjugov tok innpå oppover. Jeg var stiv på slutten. Det er ikke sikkert jeg hadde noe å stå imot med hvis det hadde blitt spurt, sa Klæbo til NRK.

Skiløperne får premiepenger for å vinne konkurransen. Klæbo tjente totalt 77.000 sveitserfranc i løpet av touren i Mellom-Europa. Det er 675.000 norske kroner. Den som vinner, får mest.

– Jeg kom hit for å henge med lengst mulig. Så det er ganske kult å vinne, sa Klæbo etter seieren. Klæbo vant fem av sju etapper.

Østberg tjente 685.000 kroner på suksessen i Tour de Ski. Det viser oversikten fra Det internasjonale skiforbundet (FIS), skriver NTB. Hun har i vinter vunnet til sammen 986.000 kroner.

Klæbo har vunnet mest av alle herrer i vinter. Han har fått 847.000 kroner i premiepenger, ifølge FIS.

Av kvinnene har Therese Johaug vunnet flest skirenn. Hun vant 575.000 kroner i premiepenger før jul. Men hun var ikke med i Tour de Ski.