Sport
Bilde 1 av 2

Anklager Johaug for juks

– Plutselig gjorde legen en feil med den kremen? Jeg tror ikke det, sier den dopingdømte skiløperen Johannes Dürr.

– Jeg forstår ikke hvorfor alle er så sinte på meg. Slik jeg ser det, er det ingen forskjell på meg og de andre, sier Johannes Dürr fra Østerrike. Den tidligere skistjernen ble selv tatt for doping. Han snakket nylig ut i den svenske avisa Expressen.

Det skjedde i De olympiske leker (OL) i Russland i 2014. Dürr innrømmet at han brukte blod-dopingen EPO.

Dürr mener likevel at han er den samme som Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby. Forskjellen var at han innrømmet dopingen.

Han tror ikke på Johaugs historie. Hun sier hun fikk ulovlig stoff i kroppen fordi hun brukte en leppekrem. Legen hennes kjøpte kremen, sa hun.

– Hun hadde en historie klar: «Å nei, jeg tok denne kremen. Jeg visste ingenting!». Denne historien fikk de ut til folk. Jeg tror det var en historie de fant på. Akkurat som alle andre, sier Dürr.

Han stiller spørsmål ved at legen gjorde feil.

– Han har hatt jobben i 30 år og nå gjorde han plutselig en feil med den kremen? Jeg tror ikke det. Men jeg vet ikke. Jeg har ingen beviser, sier Dürr.

Han tror også det er forskjell på å være fra Norge og Østerike.

– Folk i Skandinavia er jo født med ski på beina. Er du fra Østerrike, er det rart at du er god på ski, sier Dürr.

Selv fikk han problemer etter dopingen. Han måtte betale tilbake premier og bonuser. Han fikk dårlig råd. Kona gikk også fra ham.

Dürr tror at doping fortsatt brukes mye. Han lar heller ikke svenskene slippe unna.

– Dere mistenker jo russerne? Men svenskene har jo vunnet over russerne i mange løp. Hvilke løpere har dere da? Superhelter? Det er noe der som ikke stemmer, mener Dürr.

Therese Johaus svarer kort på anklagene:

– Jeg har ikke satt meg inn i den saken. Jeg vet ikke hva den dreier seg om. Han får stå for det han sier selv. Jeg ønsker ikke å kommentere saken hans mer, svarer Johaug til Expressen.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå