Sport

For to år siden gråt hun av skuffelse - nå er hun favoritt

Maren Lundy gråt etter VM for to år siden. Den opplevelsen kan ha fått henne dit hun er i dag.

Den norske hopperen Maren Lundy er favoritt i verdens-mesterskapet (VM). Klokka 16.15 tirsdag hopper hun med resten av det norske laget i Seefeld i Østerrike.

Men for to år siden gikk det dårlig i VM. Da var VM i Lahti i Finland. Lundby ledet etter første omgang i hopp for kvinner. Men hun feilet i andre omgang. Det ble en sur fjerdeplass. Lundy gråt av skuffelse. Hun brukte lang tid på å komme over det.

– Det tok en stund, men til slutt vokser du på det, sier Lundby til NTB.

Hun forteller at skuffelsen faktisk hjalp henne i De olympiske leker (OL) i 2018.

– Jeg brukte det som motivasjon. Det er ikke sikkert at jeg hadde tatt gull i OL hvis jeg hadde tatt gull i VM i Lahti, mener hun.

Forrige sesong hadde hun hele ni seiere i verdenscupen. Denne sesongen har hun fortsatt å seire. Til nå har hun også ni seiere i verdenscupen.

Torsdag er det klart for den aller første konkurransen i laghopp for kvinner. Lundby synes det var på tide at det ble en del av VM.

– Utrolig viktig for sporten. Nå må alle nasjoner prøve å få på plass et lag. Da vil flere nasjoner satse på flere kvinnehoppere. De vil se hvor viktig det er. Det er virkelig på tide, sier hun.

24-åringen tror på norsk medalje tirsdag.

– Vi har en mulighet, men da må alt klaffe. Vi er outsidere. Vi har jo ikke har vært på pallen i en lagkonkurranse tidligere. Det ville vært helt magisk om det skjedde i VM, sier hun.

Siste utgave

På forsiden nå