Sport
SEEFELD, ØSTERRIKE 20190228.
Therese Johaug ser svenske Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Ebba Andersson og Frida Nilsson jubler for seier og VM-gull på under 4x5km stafett for kvinner under VM på ski i Seefeld torsdag. Therese Johaug, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg kom på 2. plass og tok VM-sølv
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Her vinner Sverige gullet

Therese Johaug var sjanseløs mot spurteren Stina Nilsson under stafetten i VM. Dermed vant Sverige gullet.

Svenske Stina Nilsson kunne juble. Hun var aller raskest på oppløpet i stafetten for kvinner under ski-VM. Therese Johaug gikk siste etappe for Norge. Hun brukte mye krefter på å ta igjen Sverige, som ledet. Da Nilsson startet spurten, klarte ikke Johaug følge.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tapte mye tid under sin 3. etappe. Dermed ble det ikke noe forsprang for Johaug. Det var 19 sekunder til svenskene da Johaug startet sin etappe.

– Det ble litt som vi fryktet og ventet. Stina var litt for god for oss. Vi får aldri svar på hva som hadde skjedd om vi hadde valgt annerledes, sa Ole Morten Iversen til kanalen NRK etter løpet. Han er trener for det norske landslaget i langrenn for kvinner.

Nilsson sikret seg seg sitt annet VM-gull i dette mesterskapet.

– Det var meget imponerende av Nilsson å forsvare seg mot Johaug, sa NRKs ekspert Fredrik Aukland.

Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg gikk også for det norske laget. De var kjappe på sine etapper. De holdt følge med Sverige gjennom de to etappene i klassisk stil.

– Jeg var altfor nervøs. Jeg ga alt og har sittet og spydd etterpå, faktisk. Jeg ville vise alle at jeg kunne gå fort på ski, sa Weng til NRK etterpå-

Norge har fra 2011 til nå vunnet alle kvinnestafetter i VM. Denne gangen ble det sølv.

Johaug har dermed to VM-gull fra VM i Seefeld. Det tredje kommer trolig på lørdagens tremil i fri teknikk. Der blir hun stor favoritt.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå