Sport
Bildet viser skiløper Therese Johaug. Hun skal gjøre sitt beste under tremila lørdag. Men det blir en hard kamp om medaljene, tror hun.

Johaug spår hard kamp på tremila

Det blir tøff konkurranse under lørdagens tremil i ski-VM. Men Therese Johaug skal gjøre sitt beste.

Lørdag er Therese Johaug storfavoritt. Hun kan ta sitt tredje gull. Det er på 30 kilometer skøyting i verdens-mesterskapet (VM) i ski.

Johaugs to første gull kom i skiathlon og 10 kilometer klassisk. På den første distansen var hun klart best. Hun vant med nesten et helt minutt. I 10 kilometer klassisk ble hun presset ordentlig. Det var av Sveriges Frida Karlsson. I tillegg ble det sølv på stafetten. Den vant Johaug sammen med Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Jeg tenker ikke på at jeg skal ta et gull til. Vi skal gå på lørdag først. Charlotte Kalla er i ferd med å komme i form. Og Frida Karlsson er i kjempeform. Det blir et rotte-race. Og da gjelder det å ha kvikke føtter, sa Johaug torsdag.

Therese Johaug er i god form. Det har hun vist alle dager hittil i VM. Det er i Seefeld i Østerrike. Det finnes vel ingen som ikke tror at hun vinner igjen lørdag.

Tre mil er tøft. Og i Seefeld blir det tøffere enn ellers. Det blir mange varmegrader og et vanskelig føre. Det er ikke noen ulempe for Johaug.

– Jeg er utrolig fornøyd med to egne gull og et sølv sammen med jentene. Det er kjempesort. Det er en drøm å komme tilbake og ha gjort det så bra som jeg har gjort i år. Jeg har virkelig nådd målene mine. Jeg er utrolig stolt over meg selv, sier Johaug.

– Kommer du til å stikke ifra? Slik du gjorde i Holmenkollen i 2011 og i Falun i 2015?

– Vi får se. Det kommer til å bli et kjempetøft løp. Jeg skal gjøre mitt beste for at dette skal gå veien.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå