Sport
Bildet viser Johannes Høsflot Klæbo som går over målstreken. Nordmennene vant stafetten i ski-VM fredag.

Klæbo sikret enda et gull for Norge

Johannes Høsflot Klæbos rykket fra de andre løperne. Han sikret VM-gull på stafetten fredag.

I duell med russiske Sergej Ustjugov var det ingen tvil. Klæbo hadde bedre glid. Han hadde større fart i kroppen enn russeren mot slutten. Nordmannen kjørte fra Ustjugov med over tre kilometer til mål.

Det hadde ikke mange sett for seg.

– Jeg vet ikke helt om jeg tror det jeg ser, sa Martin Johnsrud Sundby til kanalen NRK.

Ustjugov var irritert på Klæbo sprinten tidligere i verdens-mesterskapet i ski (VM). Nå fikk russeren en ny nedtur mot nordmannen.

Emil Iversen, Sundby og Sjur Røthe gikk de tre første etappene. Disse har nå vunnet to gull hver i VM. Det er Seefeld i Østerrike. Klæbo ligger hakket over. Han har tre gull på fire konkurranser.

Iversen fulgte russeren Andrej Larkov helt inn. Det var på førsteetappen. Der ble det først fart den siste halvannen kilometeren.

– Jeg var lettet, glad, stolt og fornøyd etter min etappe. Jeg så nesten syner på toppen av den siste bakken, sa Iversen til NRK.

Sundby gjorde også en god jobb. Han hadde med seg Finland og Russland til veksling.

Røthe var jevnt god på tredje etappe. Der var det ikke var noe hardkjør før på slutten. Vidar Løfshus er sjef for landslaget. Han kalte det «en søndagstur» underveis.

Norge og Russland vekslet til slutt likt.

Seieren var den 10. på rad i øvelsen for Norge.

Statsminister Erna Solberg så sin første VM-øvelse fra tribunen. Hun var sammen med kong Harald og dronning Sonja.

Søndag er siste renn i VM for herrene. Da venter 50 kilometer i fri teknikk fellesstart. Der er Røthe og Sundby favoritter til å ta medalje for Norge.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå