Sport

Bilde 1 av 4

Hvem er eldst i VM?

Hvem har spilt flest kamper? Hvem har målrekord? Her er noen morsomme fakta om spillerne i fotball-VM.

Fredag startet verdens-mesterskapet (VM) i fotball for kvinner. Norge spiller sin første kamp lørdag. Den er mot Nigeria.

24 land er med i VM. Til sammen er 552 spillere med.

Her er noen artige fakta om spillerne:

Christine Sinclair fra Canada har spilt hele 282 landskamper. Det er flere enn hele Jamaicas tropp til sammen.

Christine Sinclair kan sette verdensrekord i antall mål i VM. Hun mangler bare tre mål for å ta rekorden til Abby Wambach. Rekorden er på 184 mål.

På det norske laget er Isabell Herlovsen best. Hun har skåret 60 mål.

Khadija «Bunny» Shaw fra Jamaica har best snitt. Hun har skåret 31 mål på 22 landskamper.

Maren Mjelde har spilt flest landskamper fra Norge. Hun har 136 kamper. Tre andre har spilt over 100 kamper for Norge. De er Ingrid Hjelmseth, Isabell Herlovsen og Elise Thorsnes. Kristine Minde spiller trolig kamp nummer 100 i løpet av VM.

USA har likevel det mest erfarne laget. Spillerne deres har til sammen spilt 1.893 landskamper. Åtte av spillerne har spilt over 100 kamper.

Formiga fra Brasil er den eldste spilleren i VM. Hun er 41 år gammel. 150 av spillerne i VM var ikke født i 1995. Det var året da Formiga spilte sin første kamp i VM. Det er usikkert om Formiga kommer på banen. Men gjør hun det, setter hun to rekorder. Hun blir den eldste VM-spilleren i historien. Hun blir også den første som har vært med i sju VM.

Ingrid Hjelmseth er eldst på det norske laget. Hun er 39 år gammel. Hjelmseth var 19 år gammel da kollegaen Frida Maanum ble født. Hun er 19 år gammel nå.

Mary Fowler fra Australia er yngst. Hun er 16 år og 115 dager gammel i landets første kamp. Får hun spille, blir hun femte yngste spiller i historien. Den yngste noensinne er Ifeanyi Chiejine fra Nigeria. Hun var 16 år og 34 dager gammel

Spillerne i VM er 26 år gamle i snitt. Så gamle har spillerne i VM aldri vært før.

Javiera Grez fra Chile er VMs korteste spiller. Hun måler 148 centimeter.

Wendie Renard fra Frankrike er den høyeste spilleren. Hun måler 187 centimeter.

Ingrid Syrstad Engen er Norges høyeste spiller. Hun måler 177 centimeter.

Therese Sessy Åsland er kortest på det norske laget. Hun måler 160 centimeter.

Laget Barcelona fra Spania har flest spillere i VM-troppene. 15 spillere kommer fra Barcelona. Lyon fra Frankrike kunne også hatt med 15 spillere. Men Ada Hegerberg har sagt nei til landslaget.

Fire av trenerne i VM har selv spilt i fotball-VM. De er Martina Voss-Tecklenburg fra Tyskland, Asako Takakura fra Japan, Corinne Diacre fra Frankrike og Yoon Deok-yeo fra Sør-Korea.

Mer fra Sport

På forsiden nå