Sport
VM: Norge feiret seier i åttendedels-finalen. De møter England. Det skjer etter at Kamerun tapte. Her er Gabrielle Aboudi Onguene sint over en avgjørelse fra dommeren.

Norge møter England i kvartfinalen

England vant over Kamerun i dramatisk kamp.

Norge er videre til kvartfinalen i verdens-mesterskapet (VM) i fotball. Den spilles torsdag i byen Le Havre i Frankrike.

Norge vant over Australia i åttendedels-finalen. Det skjedde på spennende vis. Det var 1-1 ved slutt. Landene måtte ha straffespark-konkurranse.

– Jeg var ganske trygg på at det kom til å gå bra. Vi har jo også en fantastisk keeper som er helt rå, sa Norges Isabell Herlovsen. Hun roste redningen fra keeperen Ingrid Hjelmseth.

Søndag ble det klart hvem Norge møter. England vant 3-0 over Kamerun.

– Det var ikke uventet at det ble England. Det er en motstander som kommer til å passe oss ganske bra, sier Anders Jacobson på Twitter. Han er assistenttrener for Norge. Jacobsen mener at Norge kan utnytte svakhetene til England.

Men England er en tøff motstander. Landet har vunnet alle kampene sine i VM. Norge tapte for England i VM-sluttspillet for fire år siden.

Det ble drama i kampen mellom England og Kamerun. England fikk først et mål etter video-dømming (VAR). Så mistet Kamerun et mål etter VAR-dømming. Begge gangene ble spillerne på Kamerun sinte. De snakket opprørt sammen i stedet for å spille.

– Jeg kan ikke si at jeg likte det. Regler er regler. De må håndtere det, sa Phil Neville. Han leder Englands lag.

Mer fra Sport

På forsiden nå