Sport

Romøren er syk av kreft

Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har fått kreft.

38 år gamle Bjørn Einar Romøren har fått sykdommen kreft. Han er tidligere skihopper. Nå får han behandling på Radiumhospitalet i Oslo.

– I vår fikk jeg en veldig tøff beskjed. Jeg har fått kreft i ryggen. Dette er en tøff situasjon for meg og hele familien. Jeg er kommet godt i gang med behandlingen. Jeg skal overleve dette. Det er en lang og tøff tid som venter meg. Men denne kampen skal jeg vinne. Det sier Romøren til hoppmagasinet Berkutschi.

Det var ukebladet Se og Hør som først skrev om sykdommen. Kreften ble oppdaget da en undersøkelse viste en ondartet svulst i hofta.

Svulsten har ikke spredt seg. Likevel må 38-åringen gjennom en behandling med cellegift. Den varer i 40 uker.

– Jeg har ingen problemer med å snakke om at jeg har fått kreft. Men jeg har ekstremt lite energi. Jeg har mange tunge dager rent fysisk. Derfor ønsker jeg ikke å bruke all min tid på å snakke om kreftsykdommen, men på å bli frisk. Det sier den tidligere skihopperen.

I 2005 satte Romøren ny verdensrekord i skiflyging. Da hoppet han 239 meter i Slovenia. Rekorden sto til 2011.

Året før og etter rekorden var han del av det norske laget. De tok gull i verdens-mesterskapet i skiflyging.

Romøren sluttet som skihopper i 2014. Han er i dag markedssjef i hoppavdelingen til Norges Skiforbund.

Siste utgave

På forsiden nå