Sport

Henrik Christiansen tok VM-sølv

Svømmeren Henrik Christiansen tok sølv på 800 meter fri. Det skjedde onsdag i VM i svømming.

Henrik Christiansen tok sølvet på 800 meter fri teknikk. Det skjedde under verdens-mesterskapet (VM) i svømming onsdag. Han svømte på tiden 7.41,28. Det ble en solid personlig og norsk rekord. VM er i Sør-Korea.

Det var nordmannens første medalje på distansen. Han ble nummer fem i VM i 2015 på distansen. I VM i 2017 ble han nummer fire.

Christiansen startet mye tøffere enn han har pleid å gjøre. Han holdt femte plass halvveis. Etter 450 meter var han oppe på tredje plass. Etter 600 meter var han oppe på andre plass, og han holdt helt inn.

Men han hadde ingen sjanse til å ta gullet. Det gikk til italieneren Gregorio Paltrinieri. Han fullførte på tiden 7.39,27. Det er ny europa-rekord.

– Yes. Så deilig. Dette var digg. Det er dette vi jobber for. Nå nærmer vi oss også europa-rekorden. Det er nå bare et par sekunder opp, sa Christiansen til den svenske kanalen SVT etterpå.

– 7.41 er mye bedre enn det jeg håpet på. Sølv er helt fantastisk. Det er ett år til De olympiske leker (OL) og 800 meter som ny olympisk øvelse. Det er dette som vi sier er min øvelse, sa nordmannen.

– Nå har jeg fått trent et helt år uten skader. Når jeg får trent uten sykdom og skader, er jeg der jeg skal være, sa han.

Øvelsen er på OL-programmet i Tokyo i Japan neste år.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå