Kjempet seg til ni nye rekorder

Karsten Warholm og Amalie Iul satte nye rekorder i NM i friidrett. Til sammen ni nye rekorder kom i konkurransen.

– Hamar har virkelig levert, sa Amalie Iuel. Hun tok to mesterskaps-rekorder i helgen. Da var det Norges-mesterskap (NM) i friidrett. Det var på Hamar. Iuel satte rekord på 400 meter flatt og i 400 meter hekk.

Det ble satt til sammen ni rekorder i mesterskapet.

Skiløper Therese Johaug var med i NM for første gang. Hun løp 10.000 meter søndag. Johaug tok gullet på tiden 32.20,87. Tiden er også ny mesterskapsrekord. Det er den femte beste tiden av en norsk kvinne noensinne, skriver nyhetsbyrået NTB.

Karsten Warholm vant gull i 400 meter hekk og 400 meter flatt i NM. Det var også mesterskaps-rekord.

Han vant også kongepokal. Det var hans femte.

Ingar Kiplesund satte ny rekord i lengde. Det ble også satt rekorder i stav og slegge. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Ellers vant de tre Ingebrigtesen- brødrene hver sin øvelse. Filip vant 800 meter, Jakob vant 1500-meteren på 3.36,33. Det var også mesterskaps-rekord.

Henrik vant 5.000 meter fredag. Det skriver NTB.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til tiden 9.24.53 på 3000 meter hinder. Det var et stykke unna rekord. Men løpet holdt til gull i NM og kongepokal.

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal er imponert. Også over utøverne som kjemper om medaljer internasjonalt.

– Jeg lurer på om det viser en kulturendring i norsk friidrett i dag. Vi har vært veldig heldige. Vi har hatt forbilder som har gått foran. De viser hva som skal til for å nå et internasjonalt nivå i friidrett, sier han til Aftenbladet.