Karsten Warholm vant gull igjen

Karsten Warholm klarte det igjen. Han vant gull på 400 meter hekk i VM i friidrett.

Norske Karsten Warholm hadde press på seg. Han vant gull i det forrige verdens-mesterskapet (VM) i friidrett i 2017. Ingen har klart å vinne over ham denne sesongen. Hva ville skje i finalen i VM i år? VM er i Doha i Qatar.

Mandag kveld skulle han prøve seg igjen. Han løp 400 meter hekk mot de beste i verden.

Warholm fikk en fantastisk start og holdt ledelsen helt inn. Dermed vant han gull i VM igjen. Han vant på tida 47.42.

Rai Benjamin vant sølvet. Abderrahman Samba tok bronsen.

Flere andre norske utøvere konkurrerte mandag. Det var et stort håp knyttet til 5.000 meter for menn. Der løp alle tre brødrene Ingebrigtsen. Jakob Ingebrigtsen var raskest av de norske. Han endte på 5. plass. Henrik Ingebrigtsen løp i mål nesten sist. Filip Ingebrigtsen brøt 500 meter fra mål.

Karoline Bjerkeli Grøvdal endte på 13. plass i 3.000 meter hinder. Hun forklarte til kanalen NRK etter løpet at hun følte at beina var tunge.

Disko-kaster Ola Stunes Isene endte på 10. plass.