Sport

Klart for en spennende VM-kveld

Mandag blir spennende for dem som følger friidrett. Se hele programmet for kvelden.

Det er klart for viktige konkurranser i verdens-mesterskapet (VM) i friidrett. I kveld skal flere nordmenn i finaler. Her er programmet for kvelden:

Klokka 20.15

Ola Stunes Isene er med i finalen i diskos.

24-åringen kom ganske enkelt til finalen. Han kastet svakt i første kast i kvalifiseringen. Da kastet han diskosen 58,43 meter. I andre forsøk gikk det bedre. Han kastet 64,54 meter.

Nå håper Isene på medalje.

– Alle håper på medalje i VM. Men topp åtte vil også være kjempebra. Håpet er styrket når jeg ser hvordan de andre medalje-håpene kaster, sier Isene.

Daniel Ståhl fra Sverige var best i kvalifiseringen. Han er favoritt til å vinne.

Klokka 20.20

Brødrene Filip Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen løper finalen på 5.000 meter.

Det var drama for yngstebror Jakob i kvalifiseringen. Han ble først disket for å ha vært utenfor banen. Jakob sa han havnet utenfor fordi han ble dyttet. Han anket og fikk medhold.

Mellomste bror Filip løp også godt nok for finale. Eldste bror Henrik kom til finalen på tid.

Noen mener Jakob er favoritt til å vinne. De tar helt feil, mener trener og pappa Gjert Ingebrigtsen.

– De tar helt feil. Han har løpt én 5.000 meter mot slik konkurranse én gang før. Han har lite erfaring med 5.000 meter, sier Gjert Ingebrigtsen.

Han sier at sønnene først og fremst satser mot 1.500 meter.

– Så hiver de seg med for å fylle et tomrom i mesterskapet, sier han.

Brødrene løper 1.500 meter heat torsdag. Fredag er det semifinaler og finale.

Klokka 20.50

Karoline Bjerkeli Grøvdal løper finalen på 3.000 meter hinder.

29-åringen ble nummer seks i kvalifiseringen. Grøvdal løp i det første heatet i kvalifiseringen. Hun måtte vente en stund før svaret kom: Hun hadde en av de seks beste tidene. Dermed kom hun videre til finalen på tid. Men Grøvdal hadde den nest dårligste tiden av de som er i finalen.

– Finaledagen må bli lettere. Det blir bare å klamre seg fast og springe for en god plassering, sier Grøvdal.

Klokka 21.40

Karsten Warholm løper finalen i 400 meter hekk.

23-åringen kom videre til finalen uten problemer. Han vant sin semifinale med tiden 48,28.

Warholm er en favoritt til å vinne gullet. Han vant siste VM i London i Storbritannia for to år siden.

Du kan se konkurransene i VM på kanalene NRK1 og NRK2. Sendingene startet allerede klokka 15.30. NRK sender også på nett og radio.