Sport
Bildet viser landslagssjef Lars Lagerbäck. Han håper norske spiller slipper rasisme under kampen mot Romania. Den spilles tirsdag.

– Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop

Romania fikk egentlig ikke ha publikum under kampen mot Norge. Nå får de slippe inn 30.000 barn på tribunen.

Tirsdag spiller Norge mot Romania i kvalifiseringen til europa-mesterskapet (EM) i fotball. Kampen skulle vært spilt for tomme tribuner. Det var som straff for at Romanias supportere ropte rasistiske ting og oppførte seg dårlig. Det var under kampene mot Spania og Malta. Men nå får Romania likevel slippe inn 30.000 barn på tribunen. Det har de fått lov til av Det europeiske fotballforbundet UEFA. Landslagssjef Lars Lagerbäck godtar det, sier han.

– Jeg forstår at Romania gjør det så lenge regelen er slik. Men jeg håper de unge supporterne oppfører seg bra. Vi har noen spillere med annen bakgrunn. Og jeg blir veldig skuffet om det som har skjedd her før, hender igjen. I så fall vet jeg ikke hvordan vi reagerer, sa Lagerbäck. Det var da han fikk spørsmål fra en rumensk journalist.

– Vi må snakke om hva vi skal gjøre da. Det har andre lag gjort, sa han. Han viste tydelig til Englands trussel om å gå av banen. Det vil de gjøre dersom spillerne utsettes for rasisme fra tribunen.

UEFA har åpnet for at 30.000 barn under 14 år får slippe inn på stadion. Lagerbäck sa at han synes regelverket er merkelig.

– Jeg har full respekt for at Romania benytter sjansen til å invitere barn. Men det er en veldig merkelig dersom en ønsker å markere tydelig mot rasisme, for eksempel. Men når reglene er slik, må vi bare respektere det.

Stefan Johansen er kaptein på landslaget. Han er enig med sjefen.

– Rasisme skal ikke skje i fotball. Det må straffes hardt. Men nå er reglene som de er. Romania forholder seg til det. Jeg kjente ikke til regelen. Men jeg har respekt for at Romania gjør det, sa han.

Avgjørelsen har lite å si for Norges forberedelser til kampen, sier Johansen.

– Vi må ha tre poeng. Om det blir for tomme tribuner eller foran barn. Det spiller ikke noen rolle for det vi skal gjøre på matta.

Stadionet Arena Nationala i Bucuresti har plass til 55.000 personer. Barn under 14 år får slippe inn. De skal være i grupper på ti og ti. De skal følges av en voksen. I tillegg kommer noen få hundre nordmenn for å se kampen.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå