Sport
Bildet viser Therese Johaug i skisporet. Hun vinner det meste på ski. Men det lokker ikke flere norske ungdommer til idretten. Det viser nye tall fra idrettsforbundet.

Færre og færre gjør som henne

Flere enn før driver med idrett i Norge. Men stadig færre gjør det med ski på beina.

Flere nordmenn driver med idrett. Det viser nye tall fra Norges idrettsforbund (NIF). De sammenligner aktive utøvere fra 2012 og fram til 2018.

Men Norges Skiforbund får stadig færre medlemmer. De siste seks årene har de fått 17 prosent færre medlemmer. Likevel er de fortsatt det nest største idrettsforbundet. Bare Norges Fotballforbund har flere medlemmer.

Turn og håndball er blitt mer populært de siste årene. Både Norges Håndballforbund og Norges Gymnastikk- og Turnforbund har fått 24 prosent flere medlemmer på seks år.

Golf er visst ikke like populært som før. Norges Golfforbund har mistet 16 prosent av sine medlemmer mellom 2012 og 2018.

Trønderne ser ut til å være de mest aktive av oss. Trøndelag har flest aktive medlemmer i forhold til antall folk. 44 prosent av trønderne er medlem i et eller flere idrettslag. Oslo, Oppland og Finnmark er på andreplass. Færrest er aktive i idrett i Østfold.

Totalt sett er det flere som driver med idrett nå enn før. Og andelen kvinner er også større.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå