Sport

Carlsen vant igjen etter pinlig tap

Magnus Carlsen tapte den første kampen i VM i Fischer-sjakk. Men han kom sterkt tilbake og vant den neste.

Søndag startet tidenes første offisielle verdens-mesterskapet (VM) i Fischer-sjakk. Mesterskapet foregår i Bærum. Magnus Carlsen er regjerende uoffisiell mester fra i fjor.

Fabiano Caruana fra USA var Carlsens motstander i semifinalen. Carlsen spilte det første av to langsjakk-møter med hvite brikker. Nordmannen fikk problemer allerede tidlig i kampen. Etter 46 trekk ga Carlsen seg. Han tapte.

I den andre kampen var Carlsen best. Caruana ga seg etter 50 trekk. Da vant altså Carlsen. Dermed har de tre poeng hver etter den første dagen av mesterskapet.

– Jeg er fornøyd med å vinne det siste partiet. I det første partiet spilte jeg dårlig etter hvert. Det er mye å gjøre noe med, sa Carlsen til NRK.

I den andre semifinalen møttes Wesley So fra USA og Jan Nepomnijatsjtsji fra Russland. Der ble det remis (uavgjort) i begge kampene.

I dag, mandag, fortsetter VM. Da er det klart for runde 2 med semifinaler i langsjakk.

Fischer-sjakk ble oppfunnet av Bobby Fischer i 1996. Det er annerledes enn vanlig sjakk.

I VM i Fischer-sjakk står offisers-brikkene tilfeldig på sjakk-brettet. Men de står alltid som et speilbilde av hverandre. Kongen må alltid stå mellom tårnene. Løperne må stå på hver sin farge.

Spillerne har 45 minutter på seg på de 40 første trekkene de flytter brikker. Deretter har de 15 nye minutter før det hele må avgjøres.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå