Sport

- Målet er gull

Sander Sagosen er bare fornøyd med å vinne gull. Fredag starter EM i håndball for herrer.

Håndball-spiller Sander Sagosen er det store navnet i Norge. Også utenlandske journalister er opptatt av ham. og for I dag (torsdag) starter Europa-mesterskapet (EM) i håndball for herrer.  Fredag spiller Norge sin første kamp.

Onsdag gjorde Sagnosen 14 intervjuer mens han sto. Torsdag fikk han egen sitteplass for å hvile knærne. Knærne må spares for å ha god form gjennom hele EM.

– Vi vil vinne gullet. Danmark og vi er vel favoritter. Vi går for gull og har lyst på det. Jeg synes det er kult. Det gjør meg stolt at vi kan ha et felles mål. At vi kan si at vi vil vinne gull. Så får vi se om vi lykkes, sier Sagosen til nyhetsbyrået NTB.

For fire år siden ble Norge nummer fire i EM. Det var stort for det norske herrelaget. De har i mange år vært mye mindre kjent enn det norske kvinne-landslaget i håndball. Men de norske herrene har vunnet to sølv i verdens-mesterskapet (VM). Sist EM i håndball var i Kroatia. Da endte Norge på sjetteplass. Men der manglet bare et par mål for at Norge hadde vært med i kampen om medaljene.

Norge spiller sin første kamp mot Bosnia-Hercegovina fredag kveld. Søndag spiller de mot Frankrike. Tirsdag møter Norge Portugal i Trondheim. De to beste fra puljen skal spille hovedrunde i Malmö i Sverige.

Frankrike er Norges store utfordrer i gruppespillet i Trondheim.

Sander Sagosen blir en viktig spiller for Norge. Han kommer til å få mye ansvar for spillet. Han kommer fra Trondheim og spiller de første kampene i sin egen hjemby.

Kaptein Bjarte Myrhol er ikke med til EM. Myrhol har spilt mange kamper for Norge. I romjula måtte han operere i magen.

– Han er kapteinen vår med stor K. Han sier ikke alltid mest, men alltid det klokeste. Det er ikke lett å erstatte ham. Men vi er alle klar over at slik er det. Vi må ta mer ansvar. Det sier Sagosen om at de må klare seg uten Myrhol.

Disse spiller for Norge i EM: Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås, Magnus Jøndal, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin M. Gulliksen, Magnus Gullerud, Petter Øverby, Tom Kåre Nikolaisen, Sander Sagosen, Christian O'Sullivan, Gøran Johannessen, Magnus Abelvik Rød, Harald Reinkind, Eivind Tangen, Sander Andreassen Øverjordet.

Siste utgave

På forsiden nå