Sport
Bildet viser den dopingdømte, tidligere langrenns-løpere Johannes Dürr. Bildet er fra OL i 2014.

Tidligere langrenns-løper dømt for doping

Den tidligere langrenns-løperen Johannes Dürr er dømt for doping. Han innrømmer å ha brukt blod-doping i flere år.

Johannes Dürr er en tidligere langrenns-løper fra Østerrike. Han ble tatt for doping under de olympiske lekene (OL). Det var i Sotsji i Russland i 2014. Mandag ble han dømt i retten.

Dürr har innrømmet at han drev med blod-doping. Han har også hjulpet politiet med å ta flere som doper seg. Under verdens-mesterskapet (VM) på ski i fjor ble fem løpere tatt. De var alle mistenkt for blod-doping.

Etter at han ble tatt i 2014, fikk ikke Dürr lov til å delta i konkurranser. Forbudet skulle vare i to år. I retten sa Dürr at han hadde fortsatt med dopingen. Nå er han utestengt resten av livet.

Han fikk hjelp til å lagre sitt eget blod. En lege hjalp ham med å få det tilbake i kroppen senere. Legen som hjalp Dürr, hjalp også de fem som ble tatt i fjor.

Målet med blod-doping er å få flere røde blod-celler. Det gjør at man kan ta opp mer oksygen i blodet. Da jobber musklene bedre.

Aktor sa at Dürr var viktig for å få flere utøvere til å begynne hos legen. Det nektet Dürr for.

Max Hauke og Dominik Baldauf ble tatt for blod-doping under VM i fjor. Begge sa Dürr hadde presentert de for legen. Retten trodde mest på Dürr.

– Jeg ser det som umulig å konkurrere helt i toppen uten doping, sa Dürr i retten. Det sier nyhetsbyrået DPA.

Dürr ble dømt til 15 måneders fengsel. Dommen var betinget. Det betyr at han ikke må i fengsel, med mindre han gjør noe galt igjen.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå