Sport
Bilde 1 av 5

Medaljedryss og gullhelg for Norge

Dobbelt gull i VM i skiskyting søndag. Therese Johaug og Pål Golberg vant Ski Tour. Og Norges første vinner av en PGA-turnering i golf. Se bilder fra gull-helgen!

Det ble en stor idretts-helg sett med norske øyne. Norske utøvere gjorde det svært bra i skiskyting, langrenn og golf.

Marte Olsbu Røiseland kunne smile aller bredest. Hun vant til sammen sju medaljer i verdens-mesterskapet (VM) i skiskyting.

– Jeg er så glad. Det var så tungt i dag. Jeg bare raste nedover på listene etter liggende skyting, så jeg måtte bare motivere meg selv. Så klatret jeg plasser etter plasser. Så var gullet nært. Da bare klikka det oppi hodet mitt. Det var så gøy, sa Røiseland til nyhetsbyrået NTB-

Det var hennes femte VM-gull i Anterselva. Hun vant også to bronse. Hun tok medalje på alle øvelsene i mesterskapet. Det er det ingen andre skiskyttere som gjort før henne.

Johannes Thingnes Bø vant også gull på fellesstarten i skiskytter-VM. Han traff alle blinker underveis på første forsøk. Det var hans første gull i VM alene.

Han vant også parstafetten sammen med Marte Olsbu Røiseland og den blandede stafetten med bror Tarjei, Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff. Thingnes Bø tok også sølv på jaktstarten og normaldistansen.

– Det betyr alt. Et individuelt gull var målet. Å sitte igjen med tre gull og to sølv… Jeg har virkelig klart å ha et familieliv hjemme med å stille topp forberedt her i Anterselva, sa Thingnes Bø til kanalen NRK etter seieren.

Langrenns-løper Therese Johaug vant siste etappe i konkurransen Ski Tour søndag. Da vant hun også konkurransen sammenlagt. Norske Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg kunne juble for plassene etter.

Russiske Aleksandr Bolsjunov ledet Ski Tour sammenlagt helt til søndag. Men han valgte klister under skiene før jaktstart 30 kilometer. De norske langrenns-løperne valgte ski med såkalt rub. Valget tok de fem minutter før start. Det sikret norsle Pål Golberg seieren på jaktstarten. Og seieren i Ski Tour Sammenlagt. Bolsjunov endte på 7.plass.

Norge ble også historiske i kombinert. Jarl Magnus Riiber var overlegen i Trondheim søndag. Han vant sin 13. seier for sesongen. Aldri før har noen vunnet så mange kombinertrenn i én verdenscupsesong. Riiber vinner også verdenscupen i kombinert sammenlagt. Fortsatt er det fem renn igjen i sesongen.

Søndag fikk Norge også en ny stjerne i golf. Viktor Hovland vant sin første tittel på PGA-touren. Det skjedde i Puerto Rico. Han får cirka 5 millioner kroner for seieren. Det er Norges første seier i turneringen PGA.

– Du prøver å vinne hver uke, men å klare det er helt utrolig. En spesiell følelse, sa Hovland i intervjuet etter seieren.

Siste utgave

På forsiden nå