Sport

Stopper all idrett i Norge

Norges idrettsforbund ber om stopp i all organisert idrett. Norges olympiske og paralympiske komité er enige.

Norsk idrett stopper helt opp. Det gjelder både treninger og konkurranser. Det er Norges idrettsforbund, Norges olympiske og paralympiske komité som ber om det. Det betyr at alt av idrett stopper opp med en gang.

Tidligere på fredag ble fotballen stoppet. Det skrev Norges Fotball-forbund (NFF) på sine nettsider. Seriestarten i norsk fotball er utsatt til mai. Det kan bli flere utsettelser. Årsaken er frykt for smitte av korona-viruset.

Det gjelder kamper på nivå 1 til 4 for menn. Det gjelder nivå 1 og 2 for kvinner. Norges-mesterskapene er også utsatt. Alle trenings-kamper er avlyst.

– Fotballen er en viktig samfunns-aktør. Vi er kjenner ansvaret vårt. Hensyn til liv og helse er det viktigste, skriver de.

Bredde-fotballen stopper også. Alt av trening, samlinger og kamper er avlyst.

–  Vi har over 370 000 aktive medlemmer. Veldig mange er involvert i fotballen.Vi tar situasjonen på alvor og følger rådene fra helse-myndighetene. Det gjør vi for å bidra til å begrense spredningen av korona-viruset. Det sier Pål Bjerketvedt. Han er  general-sekretær i NFF.

De europeiske fotball-turneringene stoppes også. Det skriver den spanske avisen Marca.

Norges landskamp mot Serbia kan også rammes. Det er bestemt at det ikke skal være publikum på kampen. Tirsdag skal NFF ha et møte med det europeiske fotball-forbundet. Det er et telefon-møte, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi forventer en avgjørelse tirsdag, sier Bjerketvedt. Kampen kan bli utsatt. Det er også usikkert om årets europa-mesterskap i fotball kan spilles.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå